Povestea brutăriei noastre
Traditia in panificatie, la noi in familie, este cel putin de pe vremea bunicilor, inainte de a ne naste noi, cei care acum muncim, coordonam activitatea. Bunicii atat cei din partea mamei cat si cei din partea tatalui aveau cuptoare de paine construite acasa. Sarjele de paine erau saptamanale si credeti-ma faceau o paine extraordinara. Nasii mei de botez produceau paine pentru majoritatea locuitorilor din Talmacel prin anii 60, secolul trecut, intr-o brutarie destul de performanta, pentru acele timpuri. Apoi in momentul in care s-a construit brutaria Cooperatiei in Talmaciu, prin 1968 si cele private erau doar tolerate si sicanate, atat nasa noastra cat si tatal nostru, au muncit ani buni aici. Cand noua brutarie, in regim privat, dupa revolutie, se apropia de punerea in functiune, unchiul Bobes, din Sibiu, str. Calugareni, un alt mare brutar la viata lui, ne-a vizitat. Cu bucuria intiparita pe fata, octogenar fiind, ne-a oferit sfaturi si un imprumut financiar de neuitat, atunci cand banii s-au terminat.
Apoi am pornit la drum; brutăria avea o cladire noua, două cuptoare de carămidă, toate construite de noi, in familie.Un malaxor romanesc cu 4 cuve de inox si alte dotari intregeau dotarile de start.
De atunci totul a fost in continua schimbare si modernizare. Calitatea produselor, seriozitatea și dragostea cu care au fost si sunt preparate, ne-au oferit sansa sa crestem frumos ca aluatul dospit. In prezent societatea a ajuns la 65 de angajati. Și pentru că încă de pe vremuri, pâinea a ocupat un loc important la masa românului, producem diverse tipuri de pâine sub diferite denumiri:de la “Pita de Talmaciu”, “Pâinea bunicii”, paine traditionala, paine cu cartofi, paine neagra, semi, franzela, baghete, cu faina alba, semi, neagra s.a.m.d.